onsdag 14 april 2010

Årsmöte i föreningen Solel i Sala och Heby

I går var det årsmöte i föreningen Solel i Sala och Heby. Mötet hölls som vanligt i Sala Heby Energi ABs (SHE) lokaler i Sala.
Glädjande nog uppvisades ett litet positivt resultat för det första räkenskapsåret som bara var halvt dessutom.

Kenneth Mårtensson VD i SHE berättade om den nya solcellsanläggningen i Heby vars upphandling väntas bli klar inom de närmaste veckorna och att den kommer att bli större än anläggningen i Sala. Det gäller att fylla 3000 m2 så bra som möjligt:-)
Slutförhandling pågår med hälften av anbudslämnarna.

(Förmodligen är alla leverantörer full upptagna med denna stora upphandling vilket gjort att min lilla upphandling fått ganska lite uppmärksamhet. Jag återkommer om denna senare.)

Marika Edoff som är forskare på Ångström Solar Center höll ett mycket intressant föredrag om hur solceller fungerar och visade upp några av de solceller hon och hennes grupp forskar på.
Den typ av solceller hon jobbar med heter CIGS. Namnet CIGS kommer från det material, Cu(In,Ga)Se2 (koppar-indium-gallium-diselenid), som används för att absorbera solstrålningen.

Nu väntar jag på mina försenade anbud på solceller som förhoppningsvis är billigare nu än förra gången.


1 kommentar:

  1. Intressant! Se även Klotet i P1's lilla video om hur man lätt bygger sin egen nano-solcell: tp://www.youtube.com/watch?v=I0Kp_1T-VB0

    SvaraRadera